Verdieping en achtergrond
Aan de slag met duurzaamheidsrapport in voorbereiding op de CSRD wetgeving.
Bedrijven zullen steeds vaker moeten rapporteren over de impact van hun activiteiten op milieu en maatschappij. Vanaf 2025 treedt de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) in werking. Voor 50. 000 bedrijven binnen de EU wordt deze CSRD verplicht. We zullen uitleggen wat de CSRD is en hoe deze van invloed is op je bedrijf.
Wat is CSRD?
De CSRD vervangt de EU-richtlijn ‘Niet-Financiële Rapportage’ (NFRD). De NFRD is verplicht voor beursgenoteerde ondernemingen, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen. De NFRD moet in het jaarverslag worden opgenomen.
Voor wie is CSRD van toepassing?
De CSRD is van toepassing voor een veel grotere groep van bedrijven dan de NFRD. Deze nieuwe richtlijn schrijft voor hoe bedrijven niet-financiële informatie moeten rapporteren. Het CSRD-rapport moet worden goedgekeurd door onafhankelijke accountants. Als een bedrijf aan twee van de onderstaande drie criteria voldoet, is het CSRD-plichtig:
- 250 werknemers of meer
- Jaaromzet boven € 50 miljoen
- Totale activa van meer dan € 25 miljoen
De duurzaamheidsrapportage dient te worden opgenomen in het jaarverslag over 2024, dat in 2025 wordt gepubliceerd.
Maak nu de kickstart om tijdig aan de CSRD te voldoen
Download ons e-book. Dit geeft geeft praktische handvatten om zelf, samen met klanten en leveranciers, de eerste stappen te zetten naar een duurzame supply chain zodat je tijdig kunt voldoen aan de CSRD wetgeving. Is duurzaamheid nog onbekend terrein? Juist dan zal dit e-book je helpen om een kickstart te maken.